H.S.V. de Alver

Hengelsportvereniging (HSV) de Alver is een vereniging welke is opgericht op 18 augustus 1956. Ze kan terugkijken op een levendige geschiedenis welke doorspekt is met tal van hoogtepunten; zowel op sportief gebied als qua uitstraling naar de directe omgeving en ver daarbuiten.

De Alver is aangesloten bij de Beheerseenheid Bommelerwaard, hengelsportfederatie Midden- Nederland en daarnaast bij het overkoepelend orgaan Sportvisserij Nederland.
Hierdoor kan men bij onze vereniging terecht voor de documenten welke u de toegang geven om in (bijna) elk water in Nederland te mogen vissen. Deze documenten worden door de club verstrekt bij het aangaan van het lidmaatschap. Het lidmaatschap bedraagt € 29,50 voor volwassenen en € 10,00 voor jeugdleden. Ook kunnen leden (uit Alem) opteren om het “het Visblad” tegen het gereduceerde tarief van € 2,50 per jaar maandelijks thuisbezorgd te krijgen.

Momenteel heeft onze vereniging 50 leden; een deel van deze leden vist in wedstrijdverband volgens een programma wat u elders op deze website bij de agenda kunt vinden. Een ander deel is lid van onze vereniging omdat ze graag vrij gaan vissen en dit met de juiste vergunningen willen doen.

Naast onze reguliere competitie worden er – zoals hiervoor aangehaald - nog tal van wedstrijden georganiseerd door onze vereniging.
Het wedstrijdvissen staat voorop maar het naborrelen in het clubhuis (Eetcafé De Maas) hoort er ook bij.
Ook doen er vanuit onze vereniging verschillende vissers mee met wedstrijden welke door andere instanties worden georganiseerd. Dit varieert van een soort kampioenschap van de Bommelerwaard (de Beheerseenheidswedstrijd), een kampioenschap van Midden Nederland en - wanneer de selectie hiervoor een feit is - het Nederlandse kampioenschap.
Dit kan zowel als individuele visser als in teamverband. Bij het wedstrijdvissen spreekt men dan van Korpsvissen.
Vanaf de oprichting tot heden heeft onze vereniging met dit korpsvissen (maar zeker ook individueel) meer dan prima resultaten behaald. Vraag een willekeurige wedstrijdvisser ergens in Nederland naar het dorpje Alem en je zult van hem of haar een verhaal horen. Het gaat te ver om alle resultaten hier uiteen te zetten maar desgevraagd zullen leden van onze vereniging een en ander kunnen vertellen.

De eerlijkheid gebied ons te melden dat we sinds ons 50 jarig jubileum te maken hebben met het teruglopen van (actieve) leden. Dit is bijzonder spijtig en voor een deel wel verklaarbaar. Het weerhoudt ons er echter niet van om gewoon door te gaan met onze sport waar we van houden. We vissen nu met een relatief klein clubje fanatieke vissers welke in wedstrijdverband de “hengels met elkaar kruisen”. Het gaat prima maar desondanks zouden we het leuk vinden om nieuwe leden te kunnen begroeten.

Mocht bovenstaande u aanspreken of wenst u meer informatie te ontvangen dan kunt u contact opnemen met:

Bestuur De Alver:
Voorzitter A.v.Oers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.tel: 0418-640961
Secr: F.v.Eeuwijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 0418-661966
Penningmeester: W.de Groot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.tel: 0418-662436
Postadres: Weikestraat 22
5335 LE Alem