Wie zijn wij

Op deze pagina willen wij de leden van de dorpsraad aan u voorstellen.

Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerard van Mook
voorzitter
januari 2011

Ik ben geboren in Alem, in het laatste jaar dat Alem nog bij Brabant hoorde en kan me dus met recht Brabander noemen. Ik woon mijn hele leven al met veel plezier in dit mooie en gemoedelijke dorp, waar de Brabantse sfeer daadwerkelijk nog steeds overheerst. De inwoners van Alem zijn initiatiefrijk en daarom gebeurt er op sociaal gebied nog steeds van alles in Alem. Helaas staat de laatste jaren de leefbaarheid sterk onder druk, voornamelijk omdat er al jaren niet gebouwd is in ons dorp. Dit is op den duur funest voor de school en voor het verenigingsleven. Mijn streven is dan ook om, ondanks de problemen waarvoor Alem zich gesteld ziet, alle kansen te benutten om de leefbaarheid te bevorderen. Gelukkig hoeft de Dorpsraad dat niet alleen te doen en hebben we een actieve bevolking, die achter ons staat en bereid is om de handen uit de mouwen te steken.

In mijn vrije tijd ben ik, naast mijn activiteiten voor de Dorpsraad, nog actief als voetbaltrainer van het damesteam van D.S.C. in Kerkdriel. In het verleden heb ik ongeveer 20 jaar in het 1e elftal van VV Alem gevoetbald en heb ik meer dan 20 deel uit gemaakt van het bestuur van VV Alem, waarvan 16 jaar als voorzitter. Ik probeer me fit te houden door veel te hardlopen, waarbij ik probeer om jaarlijks een marathon te lopen.

Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margriet de Wilt-Piels
vice voorzitter
februari 2016

Mijn naam is Margriet de Wilt (30 jaar) en samen met mijn man Jack ben ik zo’n drie jaar geleden in de grootste straat van Alem komen wonen. Inmiddels hebben we een zoontje Ties van 2 jaar en onze dochter Maud is 30 mei 2016 geboren.

Voor ik in Alem kwam wonen, kende ik het dorpje wel. Zelf ben ik in Kerkdriel opgegroeid en het gemoedelijk ogende buurdorpje Alem bleek ook echt zo gemoedelijk als ik had verwacht. Jong en oud; alles woont, werkt, feest en leeft hier op goede voet met elkaar. Laten we dat vooral zo houden en daarom ben ik ook tot de dorpsraad toegetreden.

Dat het hier leefbaar is, kunnen we volgens mij wel stellen. Maar om dat veilig te stellen voor de toekomst is denk ik de kunst. Benader me gerust met jullie ideeën!


Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:

Hans Hanegraaf
secretaris
januari 2011

Ik ben geboren en getogen in Alem, een mooi en gemoedelijk, maar in mijn ogen iets te klein dorp dat qua leefbaarheid erg kwetsbaar is geworden. De laatste jaren is woningbouw te lang uitgebleven waardoor jongeren uit Alem noodgedwongen wegtrekken. Mijn streven is dan ook om alle mogelijkheden te benutten om de leefbaarheid te bevorderen, liefst vanuit de dorpsraad en samen met een actieve bevolking.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Maasdriel als Coördinator Financieel Beheer. Voorheen was ik actief lid van VV Alem (20 jaar 1e elftal) en ik heb 19 jaar de functies van penningmeester en later secretaris vervuld. Verder heb ik vanuit Alem ook 19 jaar deel uit gemaakt van de Raad van Toezicht/Commissarissen van de Rabobanken waaronder Alem ressorteerde.
Momenteel besteed ik mijn vrije tijd, naast het secretariaat van de Dorpsraad, aan fanfare Alem (trompet) en de Blaos en Boemband, waarvoor ik tevens de administratie verzorg.


Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:
Lian van Boxtel - van Zeelst
penningmeester
januari 2011

Ik ben geboren in Ammerzoden en woon nu al 21 jaar in Alem.
Getrouwd met Jos van Boxtel en trotse ouders van drie dochters.

Vergeleken met Ammerzoden is Alem een klein pittoresk dorpje gelegen aan de Maas waar de mensen gemoedelijk zijn en niet al teveel wensen hebben. Maar de laatste jaren heerst er ontevredenheid onder de bevolking. Een aantalvoorzieningen zijn al weg wat de leefbaarheid niet ten goede komt. In Ammerzoden zeggen ze altijd:”In Alem kan en organiseert men van alles.”

Dit is te danken aan de vele vrijwilligers die Alem telt. Deze mensen hebben we heel hard nodig om de leefbaarheid zo goed mogelijk in stand te houden en zo nodig uit te breiden. Vanuit de dorpsraad kan ik ook een steentje daaraan bijdragen. Het onderhouden van goede contacten is belangrijk.

Naast zitting in de dorpsraad ben ik ook betrokken bij diverse verenigingen en werkgroepen zoals: Jeugd en Jongerenwerk( De Alemse Rakkers), Toneelvereniging “’ De Smaokmaokers” in Ammerzoden, werkgroep gezinsvieringen (Alem), werkgroep Drielse missionarissen (namens Alem).

In het dagelijks leven ben ik huisvrouw en daar ik ook een opleiding als onderwijzeres heb genoten ben ik ook breed inzetbaar op diverse scholen die deel uit maken van de Stichting RK onderwijs Bommelerwaard.


Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:
Danny Oostland
algemeen bestuurslid
januari 2015

Ik ben geboren in het Achterhoekse Doetinchem, maar ik heb bijna mijn hele leven in Giesbeek gewoond. Een klein dorp aan de IJssel, tussen Arnhem en Doesburg, met ongeveer 3000 inwoners. In Giesbeek zat ik vol in het verenigingsleven. Bij de Schutterij was ik bestuurslid en bij de Carnavalsvereniging raadslid en 1 jaar Prins.

Sinds augustus 2012 ben ik woonachtig in het mooie Alem. Een nieuwe relatie bracht mij hierheen.

In een dorp is er een grotere saamhorigheid dan in een stad. Wat mij al snel op viel is dat de saamhorigheid binnen Alem wel heel groot is. Dit is mooi om te zien en mee te maken. Veel mensen helpen elkaar en zetten zich in voor een aangenaam leefklimaat. Omdat ik een fijne leefomgeving belangrijk vind wil ik graag via de dorpsraad mijn steentje aan bijdragen. Met mijn ervaring beroepsmatig en vanuit het verenigingsleven hoop ik mijn input te kunnen geven.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als project manager bij bedrijven in de olie en gas, scheepsbouw, machine bouw, of offshore.

Om te ontstressen en fit te blijven pak ik graag mijn mountainbike, loop hard, of wandel met de honden.

danny oostland

Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:
Ton Steenbekkers
bestuurslid
januari 2011

Ik ben geboren en getogen in Alem. Een dorp waar ik met mijn gezin volop kan genieten van de rust en ruimte die Alem ons biedt. We moeten er in Alem echter wel voor waken dat deze rust en ruimte niet ten koste gaat van de leefbaarheid. Dit is een belangrijke reden geweest om mij beschikbaar te stellen voor het bestuur van de dorpsraad. Alem staat bekend om zijn saamhorigheid en dat is iets wat alleen maar belangrijker gaat worden willen we ons dorp leefbaar houden voor iedereen. Ik ben dan ook blij dat zoveel inwoners zich aangemeld hebben als vrijwilliger om ons als bestuur van de dorpsraad te ondersteunen.

Zelf ben ik actief als jeugdtrainer / leider bij vv Alem en als speler bij Alem 3. Verder organiseer ik met 4 vrienden jaarlijks het Soepenfestival in Alem. Een ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle inwoners. Ik ben ook 7 jaar actief geweest binnen de Raad van Elf waarvan 2 jaar als Prins Carnaval.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Teamleider Voorraadbeheer bij de firma Plieger in Zaltbommel.


Naam:
Taak:
Lid sinds:

Overige informatie:
Heleen Woolley-van Breugel
bestuurslid
februari 2016

Ik woon samen met mijn man Mark en dochter Fien alweer vijf jaar in het mooie Alem. Eerst aan de Veerweg, maar sinds een paar weken zijn we verhuisd naar de Sint Odradastraat. Het feit dat we verhuisd zijn binnen hetzelfde dorp geeft wel aan dat we het hier enorm naar onze zin hebben. Geboren in Rossum ken ik het dorpse leven en hou ik van de rust, ruimte en de natuur om ons heen. Het is bijzonder dat zo’n klein dorp als Alem een ontzettend actief verenigingsleven heeft. Iedereen wil elkaar helpen bij het realiseren van leuke initiatieven en daar ligt juist de kracht van dit dorp. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de voortgang en groei van deze mooie en vooral gezellige plek. 

 Het gedeelte van deze website m.b.t. de dorpsraad wordt onderhouden door Margriet de Wilt.